Matkailu Réunionilla koronaviruspandemian aikaan

Tätä blogikirjoitusta kirjoittaessa koronaviruspandemia on Réunionilla kohtuullisen hyvin hallinnassa, päivittäiset uudet tapausmäärät lasketaan kymmenissä. Tähän varmasti vaikuttaa mm. maskien laaja käyttö erityisesti sisätiloissa, mutta tarvittaessa myös ulkotiloissa. Käytännössä sisätiloissa maskit ovat Rèunionilla tällä hetkellä pakollisia. Lisäksi Réunionilla on helppoa järjestää pienemmät ja suuremmat kokoontumiset ulkotiloissa, joka myös osaltaan auttaa minimoimaan riskejä. Testausta tehdään paljon, ja kaikki saarelle lentävät tarvitsevat a) negatiivisen testitodistuksen (Suomesta saa pyydettäessä englanninkielisen joka riittää hyvin) ja b) käyvät saarelle saavuttuaan testissä 2-4 päivän jälkeen. Nämä säännöt muuttuvat jatkuvasti, joten ajankohtainen tilanne kannattaa tarkistaa ennen matkalle lähtöä.

Turistit ovat pikkuhiljaa taas lyhyen hiljaiselon jälkeen löytämässä Réunionin uudelleen. Yhä enemmän ja enemmän katukuvassa ja nähtävyyksillä on havaittavissa matkailijoita. Tämä on helppo ymmärtää, koska Réunionilla tilanne on viruksen suhteen kohtuullisen vakaa, keskeisimmät nähtävyydet ja aktiviteetit ovat pitkälti ulkoilmassa ja matkustusinnokkuus kasvaa kokoajan. Réunionilla ravintolat usein tarjoavat ruokaa takeaway-periaatteella, jolloin ruokailukin onnistuu halutessaan turvallisesti ulkoilmassa, vaikka hiekkarannalla. Kaiken kaikkiaan Réunion matkakohteena soveltuu hyvin matkailuun myös pandemian aikana, kunhan muistaa seurata viranomaisten antamia sääntöjä ja ohjeistuksia.

Video: Île de la Réunion Tourisme / http://www.reunion.fr