Tulivuoren purkausta katsomaan? Vinkit vaellukseen valmistautumiseksi

Piton de la Fournaise vuonna 2021

Nyt kun Piton de la Fournaisen tulivuoren purkaus on jatkunut jo reilun viikon ajan, niin ajattelin kirjoittaa blogikirjoituksen miten tulivuoren ympäristössä vaeltamiseen kannattaa varautua.

Tarkasta sääennuste etukäteen: Sääennuste kannattaa tarkistaa etukäteen osoitteesta http://www.meteofrance.re (katso alasvetovalikosta säätiedote kohteelle Volcan). Hyvin tuulisella ja sateisella säällä vaelluksesta voi tulla aika tuskaista, mutta aktiivisen tulivuoren purkauksen aikaan sääkään ei kiinnostuneita pidättele, vaan ihmiset kyllä suuntaavat purkausta katsomaan säässä kuin säässä. On myös hyvä huomata, että tulivuoren ympäristössä sää voi olla myöskin ajoittain kylmä.

Varaudu sään äkillisiin vaihteluihin: Aurinkoinen aamu voi kääntyä nopeasti sadesääksi. Ota tulivuorivaellukselle aina mukaan hattu, lämpimiä vaatteita (mielellään myös pitkät housut), hyvät kengät (mieluiten tietysti vaelluskengät, mutta kevyemmilläkin pärjää), kuivat vaihtovaatteet. sadeviitta tai muuten sadetta hylkivät vaatteet ja aurinkorasva. Älä myöskään unohda ottaa mukaan tarpeeksi syötävää ja juotavaa.

Maisemia tulivuoren läheisyydessä vaeltaessa huhtikuussa 2021

Tulivuoren purkaus on huippusuosittu tapahtuma, lähde liikkeelle ajoissa: Tulivuoren purkaus on aina tapahtuma, joka tuo paikalle sankoin joukoin niin paikallisia kuin turistejakin. Tulivuoren lähiympäristössä pysäköintitilaa on rajallisesti, ja siksi pahimpina ruuhka-aikoina pysäköinti tulivuorelle menevän tien varrella saattaa aika kaoottiseksi. Jotta et joutuisi pahimpaan ruuhkarysään lähes mahdottamalta tuntuvan autokaaoksen keskelle, niin lähde liikkeelle ajoissa jo, mielellään jo pimeän aikaan. Jo aamulla klo 7-8 voi olla erityisesti viikonloppuisin liian myöhäinen aika saapua paikalle, jos haluaa kivuttomasti pysäköidä autonsa.

Tulivuorelle vievä tie on loppuosalta erittäin huonokuntoinen: Hyvä tietää, ettei tule yllätyksenä: tulivuoritien asfaltoidun osan loputtua Plaine des Sablesille saavuttaessa tie muuttuu pariksi viimeiseksi kilometriksi aikamoiseksi kuoppatieksi, ja vauhti laskee kävelyvauhdiksi. Välillä kuopat ja veden uurtamat railot voivat hirvittää sen verran ettei ole ihan varma voiko niiden yli enää autolla edes ajaa. Oma mututuntuma sanoo että tien kunto on viimeisten vuosien aikana heikentynyt entisestään. Kuitenkin, hyvin varovaisella ajotyylillä ja harkiten edeten tiestä kyllä selviää vaurioitta. Perille kannattaa kuitenkin aina ajaa ilman muuta, se palkitsee kyllä lopulta!