Etätyöpiste tropiikkiin? Neljä pointtia Réunionin puolesta

Rantanäkymää Réunionilta

Lienee hyvin mahdollista että koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne jatkuu vielä pitkälle tulevaisuuteen, eikä tilannetta välttämättä saada edes rokotteilla nopeasti ratkaistua. Näin ollen on mahdollista että etätyöt tulevat monella jatkumaan päivittäin lähitulevaisuudessakin, ja osalla myös koronaviruksen jälkeisessä maailmassakin.

Jos olet tehnyt koronaviruspandemian aikana lähinnä etätyötä ja pidät mahdollisena että etätyön tekeminen yleistyy kohdallasi jatkossakin, niin oletko ikinä harkinnut mahdollisuutta siirtyä tekemään etätöitä ulkomaille, ehkä lämpimään maahan, ja jos et pysyvästi niin vaikka lyhyemmäksi ajanjaksoksi ? Seuraavassa käyn läpi pointteja, miksi Réunion on erinomainen vaihtoehto (koronaviruspandemian rajoitteiden poistuessa) etätyöpisteen siirtämiseksi trooppiseen ympäristöön niin pidemmille kuin lyhyemmillekin ajanjaksoille.

1. Réunion on osa EU-aluetta

Koska Réunion on osa EU-aluetta, voi suomalainen matkustaa ja oleskella Réunionilla varsin vapaasti. Muutenkin infra ja elintaso yleisesti ottaen ja yhteiskunnan vakaus ovat Réunionilla hyvää eurooppalaista tasoa. EU-parlamentin hiljattain hyväksymällä koronapassilla tuskin tulet pääsemään Réunionia kauemmaksi, onhan Réunion EU:n kaukaisin alue.

2. Toimivat tietoliikenneyhteydet etäisyyksistä huolimatta

Réunionilla on erinomaiset globaalit tietoliikenneyhteydet, ja työnteko esim. suomalaiselle työnantajalle pitäisi onnistua vaivattomasti.

3. Pieni aikaero

Réunionin ja Suomen välinen aikaero on kesällä ainoastaan 1 tunti, ja talvellakin vain 2 tuntia. Työskentely Suomen suuntaan onnistuu siis ilman sen suurempia aikataulutushaasteita.

4. Lämpöä riittää ympäri vuoden

Etelä-Euroopassa Välimeren ympäristössä lienee paljon suomalaisia kiinnostavia maita joihin etätyöpisteitä ovat jotkut suunnitelleet siirtävänsä elleivät ole jo ehtineet siirtämäänkin. Etelä-Euroopan maiden eräs miinuspuoli Réunioniin verrattuna on kuitenkin viileähkö talvi, joka ei kuitenkaan ole ongelma Réunionilla, jossa takuulämpöä riittää ympäri vuoden, ja erityisesti Euroopan kylmän aikaan. Koska kesä ja talvi ovat päinvastaiset kuin mitä Suomessa, niin se tarkoittaa käytännössä sitä että Suomen kylmimpänä aikana Réunionilla on paahtavin hellekausi, jolloin merivedenkin lämpötila nousee +30 C ellei ylikin. Réunionin viilein aika vastaa taas pitkälti Suomen kesän kuumimpia jaksoja. Tässä on tietysti hyvä huomata että Réunionilla lämpötilat vaihtelevat voimakkaasti eri korkeuksissa.

Katso tästä lisää syitä valita Réunion: Miksi Réunionille?