Kävelyretki maailman nuorimmalle hiekkarannalle

Réunionilta löytyy maailman nuorin hiekkaranta Plage du Tremblet, joka on syntynyt kuuman laavavirran kohdatessa meriveden vuonna 2007. Tätä blogitekstiä kirjoittaessa hiekkarannalla on ikää siis ainoastaan 14 vuotta. Tästä laavan ja meriveden kohtaamisesta on jäänyt jäljelle hieno tummahiekkainen oliivinvärisillä kiteillä verhoiltu hiekkaranta.

Reitti soveltuu hyvin myös pienemmille lapsille.

Itse hiekkarannalle pääsee suhteellisen vaivattomasti, ja retki soveltuu myös pienemmille lapsille. Etelä- ja itärannikkoa kiertävä N2-tie menee hyvin läheltä. Tremblet’n alueella, lähellä Piton de la Fournaisen laavavirtoja, käänny rannan suuntaan “Le Vieux Port” -kyltin kohdalta. Aja kiemurtelevaa tietä alas, aina parkkipaikalle saakka. Parkkipaikalta seuraa kävellen hiekka-/kivitietä kunnes saavut rannalle muodostuneille laavamuodostelmille. Kävele muodostelmia pitkin suurempien laavavirtojen suuntaan, kunnes lopulta saavut hiekkarannalle.

Plage du Tremblet, maailman nuorin hiekkaranta. Taustalla näkyy tulivuori Piton de la Fournaisen mereen päätyneet laavavirrat.

Mikäli vierailee hiekkarannalla sateiden jälkeen niin saattaa nähdä paikalla myös näyttäviä vesiputouksia. Erityisesti vesiputoukset yleensä houkuttelevat paikalle paljon paikallisiakin, joten suosittelen saapumaan paikalle hyvissä ajoin, koska pysäköintitilaa on rajallisesti. Varaudu myös yllättäviin sadekuuroihin. Tulivuori Piton de la Fournaisen näyttävät N2-tietä halkovat laavavirrat ovat välittömässä läheisyydessä, joten niihin kannattaa vielä erikseen jatkaa tutustumista autolla.