Tulivuori Piton de la Fournaisen toista kuukautta jatkunut tulivuorenpurkaus on päättynyt

Huhtikuun alkupuolella alkanut Piton de la Fournaisen purkaus ehti jatkua 45 päivän ajan, kunnes se vihdoin tuli päätökseensä maanantaina 24.5.2021. Kyseessä oli kuluvan vuoden ensimmäinen tulivuorenpurkaus. Kyseinen purkaus suuntautui siten, että se sitä pääsi ihailemaan 1,5h vaelluksen jälkeen, ja vaellusreitistä tulikin erittäin suosittu paikallisten keskuudessa (allekirjoittanutkin kävi paikalla purkausta katsomassa).

Vaikka Piton de la Fournaisen purkaukset eivät aiheuta yleensä vaaraa saaren asukkaille, niin tämänkertainen purkaus vaati kahden nuoren hengen, jotka olivat kielloista välittämättä laskeutuneet tulivuoren läheisyyteen ja lähestyneet jalan purkauskohtaa. Lisäksi purkauksen jatkuessa pidempään läheisen Saint Josephin kaupungin ilmanlaatu havaittiin heikentyneen tulivuoresta peräisin olevien hiukkasten myötä. Minkäänlaista hengenvaaraa hiukkasista ei kaupungin asukkaille aiheutunut, vaan lähinnä oireet ovat kurkun kutinaa ja vastaavaa.

Purkauksen loppuvaiheessa laavavirta eteni siten, että se oli paljaalla silmällä nähtävissä N2 -tieltä saaren itärannikolta, suunnasta johon laavavirrat ovat vuosikymmenten ajan useaan eri otteeseen laskeutuneet. Tien varret olivatkin usein täynnä kiinnostuneita laavabongareita. Ja vaikka tulivuorenpurkaus nyt päättyikin, niin uutta nähtävää tuli kuin tilauksesta : Vuoden ensimmäiset valaat on bongattu länsirannikolta, Saint-Gillesin edustalta.