Mikä on paras vuodenaika matkustaa Réunionille?

Vaikka Réunion trooppisena saarena tarjoaa lämpöä ja aurinkoa ympäri vuoden, niin vuodenajoissa on pientä vaihtelua, joskaan vaihtelut eivät ole niin dramaattisia kuin esimerkiksi Suomessa. Alla koottuna plussia ja miinuksia eri vuodenaikojen osalta (vuodenajat Suomen vuodenaikoja):

Kevät: Kevät on ehkä turistivirtojen osalta rauhallisinta aikaa, ja sopii mainiosti sellaisille jotka haluavat mahdollisimman paljon omaa rauhaa. Keväällä matkailevan kannattaa varautua sadekuuroihin, koska tämä on vuoden sateisinta aikaa. Myös syklonien mahdollisuus on olemassa. Keväällä 2021 syklonit eivät tulleet lopulta 100 kilometriä Réunionia lähemmäksi, joten niiden vaikutukset jäivät lähinnä sadekuuroiksi.

Hiekkarannoille mahtuu Rèunionilla aina, jopa kuumimpana turistisesonkina. Kuvassa Grand Anse -hiekkaranta.

Kesä: Suomen kesän aikaan Réunionilla on talvi, ja keskilämpötilat ovat matalammillaan vuoden syklissä. Lämpötilat kuitenkin liikkuvat suomalaisittain erittäin mukavalla tasolla tähänkin aikaan vuodesta (hellekelit), eikä mitään turhaa pelkoa viileistä kesäkeleistä ole. Jotkut voivat jopa arvostaa sitä, että lämpötilat ovat vähän inhimillisemmällä tasolla, eikä tarvitse kärvistellä paahtavimmassa helteessä. Kesällä Euroopan turistikauden aikaan Réunionilla on luonnollisesti paljon turisteja, mutta määrät ovat kuitenkin suhteellisen maltillisia esim. Euroopan suosituimpiin lomakohteisiin verrattuna. Hiekkarannoille ja muihin turistikohteisiin mahtuu Réunionilla aina.

Syksy: Syksyllä suurimmat turistivirrat hieman helpottavat, ja paikallisetkin palaavat työpaikoilleen. Lämpötilat alkavat pikkuhiljaa nousta yhä helteisimmiksi. Syksy on allekirjoittaneen mielestä yksi parhaista ajankohdista vierailla Réunionilla: suhteellisen lämmin ja kuiva vuodenaika, ei liikaa turisteja.

Talvi on Réunionilla litsiaikaa.

Talvi: Suomen talven aikaan Réunionilla on kesä, ja tämä on vuoden kuuminta aikaa. Lämpötilat meren läheisyydessä liikkuvat selvästi +30C paremmalla puolella, ja merivesikin saattaa lämmetä yli +30C. Talvella paikallisten suuri herkku on litsit, joita on tarjolla laajasti muutaman euron kilohintaan, ehkä vähän samaan tapaan kuin Suomessa kesällä mansikat. Joulun pyhien aikaan Réunionilla on monta mielenkiintoista juhlaa peräkkäin, kun ensiksi 20. joulukuuta vietetään orjuuden loppumista juhlistavaa Fèt Kaf -juhlaa, seuraavaksi joulun vietto ja lopuksi vielä uusi vuosi omine juhlallisuuksineen. Talvi onkin mielestäni paras aika vierailla Réunionilla, mutta muinakin vuodenaikoina lomailu onnistuu toki myös mainiosti.

Lisää kiinnostavia juttuja Réunionilta löydät Facebook -sivultamme, kuvia taustoituksineen Instagram -tililtämme ja yhä lisää ajankohtaista tietoa Twitter-tilitämme. Muista seurata eri sosiaalisen median tilejämme saadaksesi tiedot uusista päivityksistä!