Réunionin koronavirusrajoituksia lievennetty entisestään

Route du Volcan, Reunion Island

Réunionin paikallishallinto on 30.6.2021 linjannut koronarajoituksien lieventämisestä heinäkuun alusta lähtien seuraavasti:

  • Yöllisestä (klo 21-05) ulkonaliikkumiskiellosta luovutaan kokonaan
  • Ravintolat, baarit, elokuvateatterit jne. saavat olla auki aina klo 23 saakka
  • Maskia tulee pitää tilanteissa joissa ihmisiä kokoontuu, kuten esim. toreilla, busseissa, lentokentällä. Julkisissa sisätiloissa kuten ostoskeskuksissa tai kaupoissa maskipakko säilyy myös edelleen. Huom! Maskia ei tarvitse pitää luontokohteissa (mm. hiekkarannat, metsät, puistot).

Lentomatkustajille vaatimukset ovat tällä hetkellä seuraavat:

  • Rokotetut: negatiivinen PCR-testi, rokotustodistus, täytetty kontaktienjälijitys -dokumentti
  • Ei-rokotetut: matkustaminen onnistuu ainoastaan mikäli matkalle on erityisen tärkeä syy
Réunionin luontoon pääsee paikan päällä tutustumaan käytännössä ilman rajoituksia. Kuvassa näkymä Salazien kalderalaaksoon.

Nyt voimassa olevat rajoitukset eivät mielestäni ole sellaisia, etteikö täysipainoinen lomailu Réunionilla onnistuisi jo, eivätkä rajoitukset nyt ulkonaliikkumiskiellon loputtua merkittävästi poikkea esimerkiksi Suomen vastaavista. Réunionin keskeisimmät nähtävyydet ja aktiviteetit ovat kuitenkin luontokohteita/-kohteissa, joissa siis maskiakaan ei tarvitse käyttää.

Virustilanteen kehittymistä seurataan Réunionilla tarkasti ja muutokset voimassa oleviin rajoituksiin ovat mahdollisia riippuen siitä mihin suuntaan tilanne kehittyy. Matkaa suunnitellessa/varatessa kannattaa aina luonnollisesti ensiksi tarkistaa voimassaolevat rajoitukset, koska ne voivat muuttua nopeastikin.

Lähteitä: https://la1ere.francetvinfo.fr/reunion/fin-du-couvre-feu-fermeture-des-bars-et-restaurants-a-23h-allegement-du-port-du-masque-le-prefet-de-la-reunion-ajuste-sa-lutte-contre-le-covid-19-1048594.html

http://www.reunion.gouv.fr/voyageurs-liste-des-pieces-a-presenter-a-l-a8364.html

Lisää kiinnostavia juttuja Réunionilta löydät Facebook -sivultamme ja kuvia taustoituksineen Instagram -tililtämme. Tervetuloa seuraamaan eri sosiaalisen median kanaviamme saadaksesi heti tiedot uusista päivityksistä!