Réunionin koronavirusrajoituksia kiristetty väliaikaisesti – luottoa valoisampaan tulevaisuuteen kuitenkin löytyy

Route du Volcan, Reunion Island

Kuten muuallakin maailmassa, myös Réunionilla Covid-19 -pandemiatilanne on viime aikoina vaikeutunut entisestään, ja tilannetta on pyritty rauhoittamaan suomalaisittain kovilla väliaikaisilla (voimassa 2 viikkoa) rajoitustoimilla :

– Ulkonaliikkumiskielto päivittäin klo 18-05 välisenä aikana. Ainoastaan tietyissä poikkeustapauksissa tästä voidaan poiketa.

– Liikkuminen rajattu 10km säteelle kodista, sunnuntaisin 5km säteelle. Viranomaiset ovat julkistaneet verkkopalvelun, josta omaa sallittua liikkumisaluetta voi tarkistella.

– « Pass sanitaire » eli koronapassi on tullut käyttöön. Ilman passia ei ole asiaa moniinkaan paikkoihin : mm. ravintoloihin, baareihin, suurempiin ostokeskuksiin, elokuvateattereihin, museoihin, sairaaloihin, urheilutapahtumiin ja esim. lentokoneeseen ei ole jatkossa asiaa ilman asianmukaista todistusta. Itse passin sai näppärästi rokotustodistuksesta löytyneellä QR-koodilla ranskalaiseen koronavilkkua vastaavaan appiin, ja käyttö vaikuttaa todella näppärältä.

Tulivuori Piton de la Fournaisea ympäröivää luontoa. Réunion näyttävine luontokohteineen voisi hyvin toimia terveysturvallisen kaukomatkailun esikuvana.

Kovat rajoitustoimet voivat toki hetkellisesti yksittäistä kansalaista harmittaa, mutta uskon että erityisesti Réunionin tyyppisellä saarella tiukat rajoitustoimet (yhteiskunnassa ja erityisesti lentokentällä joka on käytännössä ainoa ns. « point of entry ») ja erityisesti rokottamattomia koskevien lisärajoitusten myötä oletettavasti nousuun kääntyvä rokotuskattavuus voivat hyvinkin johtaa siihen, että tauti saadaan lopulta Réunionilla hyvin hallintaan, ja sitä myötä myös saaren talous ja turismi saisivat paljon kaivattua lisäbuustia.

Pidän tilannetta kaikista tämän hetken haasteista huolimatta kuitenkin Réunionille ennen kaikkea suurena mahdollisuutena, kunhan rokotuskattavuus saadaan nostettua korkealle tasolle ja maahantulomuodollisuuksia kehitetään siihen suuntaan, että tautia saadaan pidettyä mahdollisimman paljon poissa Réunionilta. Terveysturvalliselle kaukomatkailulle on varmasti kysyntää jatkossa, ja Réunion muutenkin lähtökohtaisesti turvallisena kaukokohteena on tässä suurten mahdollisuuksien edessä.

Lisää kiinnostavia juttuja Réunionilta löydät Facebook -sivultamme ja kuvia taustoituksineen Instagram -tililtämme. Tervetuloa seuraamaan eri sosiaalisen median kanaviamme saadaksesi heti tiedot uusista päivityksistä!