Kaukomatkalle koronapandemian loppuvaiheessa? Réunion tarjoaa kiinnostavan vaihtoehdon

Matkailu on tällä hetkellä monen turismista vahvasti elävän maan, erityisesti kaukokohteiden, osalta vielä hankalaa, ellei jopa mahdotonta. Euroopan alueelle, vaikkapa Välimeren maihin, pääsee suomalainen kohtuullisen vaivattomasti, mutta kauemmas haikaileva voi usein kohdata aika paljonkin hankaluuksia ja erilaisia rajoituksia, jopa maahantulokieltoja.

Réunion on kaukokohteista noin yleisesti ottaen mukava poikkeus : Réunionille (kuten manner-Ranskaankin) tarvitsee normaalien matkustusasiakirjojen lisäksi ainoastaan todistuksen saadusta koronarokotteesta. Karanteenivaatimuksia ei myöskään ole rokotetuille matkailijoille. Normaalioloissakin suomalainen voi matkata Réunionille pelkällä passilla/henkilökortilla. Matkailu onnistuu siis ilman sen suurempia monimutkaisuuksia.

Réunionin rannoilla lämpöä riittää ympäri vuoden, ja koronaviruspandemiasta johtuen tilaakin on normaalia enemmän (kuva tosin otettu jo ennen pandemiaa).

Välimeren kohteista poiketen Réunionin lämpö hellii ympäri vuoden, ja erityisesti suomalaisittain kylmään aikaan Réunionilla pääsee kokemaan kuumimmat helteet. Eri vuodenaikojen sopivuutta Réunionin matkalle käsiteltiin tarkemmin aiemmassa blogikirjoituksessa, josta löytyy myös allekirjoittaneen suositukset matkan ajankohdaksi. Nyt erityisesti on kuitenkin otollinen aika alkaa suunnitella Réunionin lomaa, koska turismi ei ole palannut saarelle läheskään täysimääräisenä, ja tästä johtuen tarjolla on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua omassa rauhassa saaren luontoon, nähtävyyksiin ja hiekkarantoihin ilman normaaliajan turistijoukkoja (jotka toki nekin ovat suhteellisen maltillisia moneen suosittuun massaturismikohteeseen verrattuna).

Réunion tarjoaa useita näyttäviä vesiputouksia. Kuvassa Cascade Niagara Saint-Suzannessa.

Yhteydet Réunionille ovat nyt Suomesta paremmat kuin ovat olleet pitkään aikaan. Tämä johtuu siitä, että myös Air France on aloittanut suorat lennot Helsingistä Pariisiin, ja luonnollisesti myös Finnairin siivillä pääsee Ranskan pääkaupunkiin päivittäin. Pariisista Réunionin pääkaupunkiin Saint-Denisiin lentää useat eri lentoyhtiöt, mm. edellä mainittu Air France, Air Austral (Réunionin oma lentoyhtiö, jolle iso suositus!), Corsair ja French Bee.

Tulivuori Piton de la Fournaise on yksi Réunionin suosituimmista nähtävyyksistä, ja tulivuoren huipulle aivan kraaterin suulle vievä vaellusreitti on takuulla yksi unohtumattomimmista kokemuksista joita saari tarjoaa.

Réunionin tämänhetkinen koronatilanne on vielä herkkä, mutta kokoajan parantumaan päin, ja tästä syystä useista rajoituksista on asteittain luovuttu. Toistaiseksi saarella on vielä joitain vaikuttavampia rajoituksia voimassa (mm. öinen ulkonaliikkumiskielto ja viikonloppuisin rajattu 10km säde liikkumiseen), mutta olettaisin että näistäkin lähitulevaisuudessa luovutaan, erityisesti rokotuskattavuuden noustessa. Paluu täysin normaaliin on siis edessä piakkoin Réunionillakin. Katso tästä linkistä vielä lisää syitä miksi matkustaa juuri Réunionille.

Lisää kiinnostavia juttuja Réunionilta löydät Facebook -sivultamme ja kuvia taustoituksineen Instagram -tililtämme. Tervetuloa seuraamaan eri sosiaalisen median kanaviamme saadaksesi heti tiedot uusista päivityksistä!