Réunionille matkustaminen helpottuu, myös koronarajoituksia lievennetty entisestään

Maanantaista 4.10.2021 alkaen Réunionille lentäviltä tuplarokotetuilta matkustajilta ei enää vaadita negatiivista koronavirustulosta. Tämä tarkoittaa suomalaiselle matkaajalle sitä, että koko lentoyhteys Helsinki-Pariisi-Saint-Denis onnistuu pelkällä passilla (tai henkilökortilla) ja rokotustodistuksella. Tätä helpommaksi lentäminen tuskin vähään aikaan tulee, erityisesti Réunionin tyyppiseen kaukaiseen trooppiseen kohteeseen.

Réunionilla koronavirustapaukset ovat laskeneet jo pidemmän aikaa, ja saarella voimassa olleista rajoituksista on pikkuhiljaa luovuttu. Nyt viimeisimpänä myös maanantaista 4.10.2021 alkaen luovutaan kokonaan öisestä ulkonaliikkumiskiellosta, joka oli aiemmin voimassa klo 23-05 välisenä aikana. Myös yökerhot pääsevät tuolloin avaamaan vihdoin ovensa, oltuaan kiinni viimeiset 1,5 vuotta.

Mitä rajoituksia Réunionilla on enää sitten jäljellä ? Maskia käytetään jatkossakin kaupoissa, ostoskeskuksissa ja muissa vastaavissa sisätiloissa. Lisäksi monet paikat, kuten mm. ravintolat, vaativat voimassaolevan « pass sanitairen », eli koronapassin. Passin käyttö on helppoa ja sujuvaa, ja suomalaisen rokotustodistuksen QR-koodin voi käsittääkseni skannata ranskalaiseen korona-appiin, joka löytyy suurimmista sovelluskaupoista nimellä TousAntiCovid.

Lue lisää : https://la1ere.francetvinfo.fr/reunion/fin-du-couvre-feu-allegement-du-port-du-masque-reouverture-des-discotheques-le-prefet-leve-des-mesures-sanitaire-a-la-reunion-1117660.html

https://www.linfo.re/la-reunion/societe/voyage-metropole-reunion-fin-des-tests-pcr-pour-les-personnes-vaccinees

Lisää kiinnostavia juttuja Réunionilta löydät Facebook -sivultamme ja kuvia taustoituksineen Instagram -tililtämme. Tervetuloa seuraamaan eri sosiaalisen median kanaviamme saadaksesi heti tiedot uusista päivityksistä!