Vaeltamassa: L’Étang-Salén kaunista laavarannikkoa ihastelemassa

Reitin pituus: 2,6 km

Vaativuus: Soveltuu kaikenikäisille

Miksi valita tämä reitti: Rannikon näyttävät laavamuodostelmat ja muutenkin hienot näkymät Intian valtamerelle

Réunionin eteläosan « pääkaupungin » Saint-Pierren läheisyydessä sijaitsevan L’Étang-Salén kaupunki on tunnettu tummahiekkaisesta hiekkarannastaan. Rannikolla on muutenkin nähtävissä saaren tuliperäinen historia mielenkiintoisten laavamuodostelmien muodossa. Lyhyehkö vaellus, tai ehkäpä enemmänkin kävelyretki, kannattaa aloittaa « Le Gouffre » -nimisen maamerkin parkkipaikalta. « Le Gouffre » on rantaan muodostunut laavamuodostelma, jonka halkeamista Intian valtameren voimakkaat aallot iskeytyvät näyttävästi rantaan.

L’Étang-Salén ”Le Gouffre”

Jatka kävelyä rantaa pitkin oikealle hiekkapohjaista polkua pitkin. Polku sopii hyvin kaikenikäisille, mutta lastenrattailla ei kannata liikkeelle lähteä, sen verran polulta löytyy laavakiveä ja muuta estettä. Polku kulkee meren läheisyydessä, ja useassa kohdassa on hienoja näköalapaikkoja josta voi ihailla rannikon laavamuodostelmia ja Intian valtamerta. Löytyypä reitiltä muutama laavan muodostoma lampi, joiden ääressä on mukava hengähtää, ja rohkeimmat voivat veteen pulahtaakin (Huom ! Haivaara on täällä todellinen, ja se kannattaa ottaa tosissaan). Jatka kävelyä aina pienelle parkkipaikalle saakka, jonka jälkeen paluu samaa reittiä. Reitin pituus on n. 1,3 km, joten kahteen suuntaan käveltynä matkaa on 2,6 km. Muista ottaa mukaan juotavaa, hattu ja aurinkorasvaa, koska auringon voimakkuus ja lämpö voivat täällä yllättää.

Reitti on suhteellisen helppokulkuinen, ja kulkee kokoajan meren läheisyydessä.

L’Étang-Salén « Le Gouffrella » vierailemiselle ja laavarannikon kävelylle ehkä paras viikonpäivä voisi olla sunnuntai, koska näin pääset samalla tutustumaan L’Étang Salén markkinoihin, jotka pidetään L’Étang-Salén hiekkarannan läheisyydessä joka sunnuntai-aamupäivä. Muita vinkkejä L’Étang-Salén vierailulle : tutustuminen L’Étang-Salén metsään (« Forêt de L’Étang-Salé »), joka on paikallisten keskuudessa hyvin suosittu ulkoilualue ja lapsiperheille soveltuva kompaktin kokoinen mutta sympaattinen krokotiilipuisto Croc Parc, josta löytyy nimestään huolimatta myös muita eläimiä kuin pelkkiä krokotiileja.

Rannikon laavamuodostelmat luovat hienon kontrastin Intian valtamerta vasten.
L’Étang-Salén luontoa

Lisää kiinnostavia juttuja Réunionilta löydät Facebook -sivultamme ja kuvia taustoituksineen Instagram -tililtämme. Tervetuloa seuraamaan eri sosiaalisen median kanaviamme saadaksesi heti tiedot uusista päivityksistä!