Hiking: L’Étang-Salé’s beautiful lava coast // Vaeltamassa: L’Étang-Salén kaunista laavarannikkoa ihastelemassa

Length: 2,6 km

Difficulty: Suitable for all ages

Why visit: Lava formations on the coast, views to Indian Ocean

L’Étang-Salé is situated close to the “Capital du Süd” Saint-Pierre. The city is well known for its dark sand beach. On the coast the volcanic history of Reunion Island is well represented. More of walk, the path starts from “Le Gouffre”, a viewpoint by the sea.

L’Étang-Salé’s “Le Gouffre”

Continue to walk toward the right following the sandy path. The path is suitable for all ages. The path continues close to the sea, and offers many places to enjoy to view of lava coast and the Indian Ocean. Bravest might be able to take a little dip to the sea in secure lava ponds formed close to the sea (do not swim in ocean, as sharks are a real threat here). Continue the walk all the way to the parking lot, and after return by the same way. One-way the length is 1,3 km, totalling to 2,6km two-way. As usual in Reunion Island, the sun can be very hot here, so don’t forget a hat, suncream and something to drink.

The path is suitable for all ages.

Maybe the best day to visit is Sunday, as every Sunday there is a market in L’Étang-Salé, close to the beach. Other places to visit in L’Étang-Salé includes L’Étang-Sale forest (“Forêt de L’Étang-Salé”), that is a popular outdoor area among the locals. Families might enjoy Croc Parc, that is a compact-sized zoo specializing in crocodiles, but there are other animals in display also.

Coastal lava formations create an interesting contrast with the Indian Ocean.
Nature of L’Étang-Salé

———-

Reitin pituus: 2,6 km

Vaativuus: Soveltuu kaikenikäisille

Miksi valita tämä reitti: Rannikon näyttävät laavamuodostelmat ja muutenkin hienot näkymät Intian valtamerelle

Réunionin eteläosan « pääkaupungin » Saint-Pierren läheisyydessä sijaitsevan L’Étang-Salén kaupunki on tunnettu tummahiekkaisesta hiekkarannastaan. Rannikolla on muutenkin nähtävissä saaren tuliperäinen historia mielenkiintoisten laavamuodostelmien muodossa. Lyhyehkö vaellus, tai ehkäpä enemmänkin kävelyretki, kannattaa aloittaa « Le Gouffre » -nimisen maamerkin parkkipaikalta. « Le Gouffre » on rantaan muodostunut laavamuodostelma, jonka halkeamista Intian valtameren voimakkaat aallot iskeytyvät näyttävästi rantaan.

Jatka kävelyä rantaa pitkin oikealle hiekkapohjaista polkua pitkin. Polku sopii hyvin kaikenikäisille, mutta lastenrattailla ei kannata liikkeelle lähteä, sen verran polulta löytyy laavakiveä ja muuta estettä. Polku kulkee meren läheisyydessä, ja useassa kohdassa on hienoja näköalapaikkoja josta voi ihailla rannikon laavamuodostelmia ja Intian valtamerta. Löytyypä reitiltä muutama laavan muodostoma lampi, joiden ääressä on mukava hengähtää, ja rohkeimmat voivat veteen pulahtaakin (Huom ! Haivaara on täällä todellinen, ja se kannattaa ottaa tosissaan). Jatka kävelyä aina pienelle parkkipaikalle saakka, jonka jälkeen paluu samaa reittiä. Reitin pituus on n. 1,3 km, joten kahteen suuntaan käveltynä matkaa on 2,6 km. Muista ottaa mukaan juotavaa, hattu ja aurinkorasvaa, koska auringon voimakkuus ja lämpö voivat täällä yllättää.

L’Étang-Salén « Le Gouffrella » vierailemiselle ja laavarannikon kävelylle ehkä paras viikonpäivä voisi olla sunnuntai, koska näin pääset samalla tutustumaan L’Étang Salén markkinoihin, jotka pidetään L’Étang-Salén hiekkarannan läheisyydessä joka sunnuntai-aamupäivä. Muita vinkkejä L’Étang-Salén vierailulle : tutustuminen L’Étang-Salén metsään (« Forêt de L’Étang-Salé »), joka on paikallisten keskuudessa hyvin suosittu ulkoilualue ja lapsiperheille soveltuva kompaktin kokoinen mutta sympaattinen krokotiilipuisto Croc Parc, josta löytyy nimestään huolimatta myös muita eläimiä kuin pelkkiä krokotiileja.

Lisää kiinnostavia juttuja Réunionilta löydät Facebook -sivultamme ja kuvia taustoituksineen Instagram -tililtämme. Tervetuloa seuraamaan eri sosiaalisen median kanaviamme saadaksesi heti tiedot uusista päivityksistä!