Piton de la Fournaisen vuoden toinen purkaus alkamassa minä hetkenä hyvänsä

Yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista, Réunionin Piton de la Fournaise, on viimeisen vuorokauden aikana antanut paljon merkkejä tulevasta purkauksesta, ja asiantuntijoiden mukaan purkaus voikin alkaa minä hetkenä hyvänsä. Kyseessä olisi Piton de la Fournaisen osalta vuoden toinen purkaus : vuoden ensimmäinen purkaus keväällä kesti yhteensä jopa 1,5 kk.

Piton de la Fournaise kuvattuna Plaine des Sablesin suunnasta. Rinteillä on nähtävissä vanhoja laavirtoja.

Akuutista tilanteesta johtuen Piton de la Fournaisen vaellusreitit ovat varotoimenpiteenä suljettu. Tulivuoren lähiseutu on asumatonta, ja onkin harvinaista että purkaus uhkaisi asutusta, vaikka tämäkin on mahdollista saaren harvaan asutetulla kaistaleella itärannikolla. Réunionilla Piton de la Fournaisen purkauksia ei yleisesti ottaen pelätä eikä tarvitsekaan pelätä, vaan ne saavat osakseen suurta kiinnostusta myös paikallisten keskuudessa, heidän rientäessä sankoin joukoin seuraamaan tätä näyttävää luonnon näytelmää paikan päälle. Itse ajattelenkin, että Réunionille saapunut matkailja on onnekas, mikäli sattuu matkaamaan Réunionille aktiivisen tulivuorenpurkauksen aikaan, sen verran näyttävä show on tuolloin tiedossa. Erityisesti yöaikaan laavavirtojen seuraaminen, virran suunnasta ja voimakkuudesta riippuen jopa ihan kosketusetäisyydeltä, on kokemus, jota ei ihan heti unohda.

PÄIVITYS 20.10.2021: Piton de la Fournaisen purkaus ei alkanutkaan vielä, ja tulivuori on nyt rauhoittunut aiemmasta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö purkaus voisi alkaa yllättäen lähitulevaisuudessa.

Lisää kiinnostavia juttuja Réunionilta löydät Facebook -sivultamme ja kuvia taustoituksineen Instagram -tililtämme. Tervetuloa seuraamaan eri sosiaalisen median kanaviamme saadaksesi heti tiedot uusista päivityksistä!