Miksi Réunionille?

Réunionin luonto – niin paljon enemmän kuin pelkkä rantalomakohde

Réunionin jylhä ja vehreä tuliperäinen luonto on ainutlaatuinen ja se on tultava kokemaan itse. Luontokohteet ovat tavoitettavissa suurelta osin päiväretkinä. Kaikki tämä tietysti unohtamatta kuuluisia Intian valtameren hiekkarantoja!

Aktiivinen tulivuori Piton de la Fournaise

Piton de la Fournaise on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista, ja eräs näyttävimmistä Réunionin nähtävyyksistä. Jo tulivuoren näkeminen kauempaa näköalatasanteelta on upea kokemus, mutta huippukokemusten metsästäjille suosittelemme vaellusta tulivuoren huipulle Dolomieu-kraaterin reunalle pilvien yläpuolelle n. 2500 metrin korkeuteen, josta näkymä suoraan tulivuoren sisuksiin.

Vaeltajan paratiisi

Réunion tarjoaa lukemattomia toinen toistaan kiinnostavampia vaellusreittejä, aina helpoista reiteistä erittäin vaativiin. Reittien kesto vaihtelee välillä 1h – 14h, ja useimmat reitit ovat pituudeltaan päivävaelluksiin soveltuvia.

Turvallinen osa EU-aluetta

Réunion kuuluu Ranskaan ja on näin myös osa EU-aluetta, joten yleinen turvallisuus ja yhteiskunnan toiminnot (esim. terveydenhuolto) pitkälti vastaavat manner-Ranskaa. Toisin kuin monissa muissa trooppisissa matkakohteissa, Réunionilla ei ole malariaa, eikä yleisesti ottaen matkailu muutenkaan vaadi lisärokotuksia. Réunionilla ei myöskään elä vaarallisia maaeläimiä. Yhteiskunnan tasolla lisäturvaa tuo se fakta, että Réunion on koko Afrikan rikkain alue. Saari onkin trooppisesta sijainnistaan huolimatta hyvin turvallinen matkakohde.

Juuri sopivan kokoinen

Réunionin saaren suhteellisen kompakti koko mahdollistaa elämyksien kokemisen päiväretkinä, ja päivän päätteeksi pääsee aina omaan majoituskohteeseen lepäämään. Réunion tarjoaa siis helposti saavutettavassa koossa niin hiekkarannat, kuin vehreät kalderalaaksot vaellusreitteineen, sekä tietysti aktiivisen tulivuori Piton de la Fournaisen.

Helposti saavutettavissa

Réunion trooppisesta sijainnistaan huolimatta on erittäin hyvin saavutettavissa oleva saari. Yhteydet saarelle pitkälti kulkevat Pariisin kautta: Finnair operoi useita lentoja Pariisiin päivittäin ja Pariisista Réunionille (Aeroport Roland Garros, Saint-Denis) suoria yhteyksiä tarjoavat useat eri yhtiöt kuten esim. Air Austral, Air France, Corsair ja French Bee.

Koska Réunion on osa EU-aluetta, niin matkustamiseen ei tarvita normaalitilanteessa muita asiakirjoja kuin voimassa oleva passi. Valuuttakin on tuttu euro. Aikaeroakaan Suomeen verrattuna ei juuri ole, koska aikavyöhyke on lähes sama.

Autenttinen réunionilainen kreolikulttuuri

Historian käänteistä johtuen Ŕeunion on nykypäivänä oikea kulttuurien sulatusuuni, joka on saanut vaikutteita niin intialaisesta, kiinalaisesta, afrikkalaisesta kuin ranskalaisestakin kulttuurista. Tästä sekoituksesta on syntynyt réunionilainen kreolikulttuuri, joka tarjoaa eksoottisia makuelämyksiä, mukaansatempaavaa rytmimusiikkia, kiinnostavaa arkkitehtuuria ja muita unohtumattomia elämyksiä.